Cateringová divize OKIN Facility každý den připraví až 300 porcí kvalitního a chutného jídla

V průběhu minulého roku jsme, v rámci procesu inovace služeb, vstoupili do zcela nového segmentu firemního cateringu poskytovaného výhradně formou interních zdrojů.

Prvotní impuls vzešel od ředitele naší pobočky OKIN Bulharsko, která v té době nabízela tento druh služby prostřednictvím externího dodavatele. Spolupráce s ním ovšem nebyla ideální a bohužel jsme museli řešit problémy s nízkou kvalitou surovin, špatně sestaveným jídelníčkem a také s nedostatečným počtem jídel. Z tohoto důvodu se ředitel bulharské pobočky rozhodl vsadit na tým vlastních lidí a začali jsme poskytovat cateringové služby „in house“.

Společnost OKIN Facility převzala zajišťování denního stravování pro dva výrobní závody na území Bulharska a v současné době nabízí tuto službu i dalším stávajícím klientům. Z počátku to nebylo úplně jednoduché, protože jde o komplexní službu, která byla pro nás v té době navíc poměrně nová. Ale nastavením funkčního procesu a systému schvalování jídelníčku (za jídelníček je zodpovědný manažer cateringové divize, který připravuje menu a následně jej předává ke konečnému schválení klientovi) se nám vše velmi brzy podařilo „vyladit“.

Požádali jsme vedoucího cateringové divize Miroslava Dimitrova, aby nám o cateringových službách řekl více a prozradil nám například to, kolik lidí se na přípravě jídla podílí a jaké speciální pokrmy klientům nabízí.

„Naši cateringovou divizi tvoří v současné době sedmnáct profesionálů. Dva z nich se věnují čistě snídaním, což obnáší přibližně 150 kusů tradičního bulharského pečiva. Další tři lidé pak připravují polévky a hlavní jídla. V případě hlavních chodů se bavíme o 250 až 300 porcích grilovaných, smažených či pečených pokrmů z vepřového, kuřecího, telecího nebo mletého masa. Pokud bych měl vyzdvihnout jedno jídlo, tak je to určitě naše specialita: vepřové s česnekem, mrkví, celerem a jablkem, doplněné výbornou omáčkou a bramborovou kaší. Ale v naší nabídce nechybí samozřejmě ani vegetariánská jídla. Další členka našeho týmu vytváří skvělé dezerty, z nichž nejoblíbenější je domácí piškotový dort a broskvový dort. Nedávno jsme přidali také nový zdravý dezert chia pudink, který je bez cukru, lepku a mléka.

Musím také zmínit jednu speciální ingredienci, kterou přidáváme do každého jídla, a která nás neustále motivuje k co nejlepším výkonům: Děláme svou práci s láskou a vášní. To jsou totiž dvě hlavní součásti mé filozofie. Společně s přesvědčením, že klienti by se měli vždy cítit jako doma a maximálně si vychutnat to nejlepší z našeho regionu.

Zrovna nedávno nám jeden z našich klientů ohodnotil naše snažení hodnocením: „Výborné jídlo, výborná obsluha“. Neexistuje pro nás lepší motivace.“

Další články

PFpB

Vánoční anketa: Vánoce, zvyky a plány na přelomu roku

Blíží se konec roku a my jsme pro vás opět připravili tradiční vánoční anketu. Tentokrát jsme se obrátili na kolegyně a kolegy z řad facility manažerů a...
0001ml

OKIN Facility je lídrem v technické správě budov

V našem rozhovoru to tvrdí nový technický ředitel společnosti Michal Lom. OKIN Facility je nadnárodním poskytovatelem datově řízených služeb v oblasti integrovaného facility managementu....
IMG_8313_leo_uvodni2

Bezpečnost práce by měla být stejně samozřejmá jako připoutání v autě, říká Leander Raab

Leander Raab působí v OKIN Facility jako specialista na bezpečnost práce a požární ochranu, kde se zaměřuje na projekty napříč Moravou a Slezskem....